SWISS RE NEXT, Zurich

Swiss Re Next, Zürich

Swiss Re Next, Zürich

Swiss Re Next, Zürich

Swiss Re Next, Zürich

Architects: Diener & Diener Architekten, Basel


The reinsurance company Swiss Re is building a corporate campus on the lake shore at Zurich's Mythenquai. Its heart is formed by the office building Swiss Re Next which was handed over to the client at the end of 2017 by the Basel architects Diener & Diener.
The building's striking daylight optimized glass curtain wall has already become a landmark that highlights Swiss Re's lakeshore address, and allows for profound nocturnal views inside the structure.
The building's horizontal structure is divided into three basement levels, the ground floor with its representative reception and the storeys above with their open space offices and flexible utilization concept.
The interior ambience is defined by valuable high-end materials that convey a sophisticated architecture. The ambient illumination predominantly occurs through adjustable downlights with glass lenses while work stations are indirectly illuminated by a specially developed luminaire family.
The meeting rooms feature custom luminaires that combine high-quality materials with state of the art lighting technology. Numerous decorative luminaires create brilliance and sparkle in the entire building.
The energy efficient LED based illumination is a pivotal component in the sustainability concept that has been awarded LEED platinum and Minergie-P-ECO certificates.

 

forward to PROJECT