PLENARY HALL OF THE STATE PARLIAMENT OF MECKLENBURG-WESTERN POMERANIA, Schwerin

21 05 plenarsaal schloss schwerin 01

21 05 plenarsaal schloss schwerin 02

21 05 plenarsaal schloss schwerin 03

21 05 plenarsaal schloss schwerin 04

Architects: Dannheimer & Joos Architects, Munich

Client: State Parliament of Mecklenburg-Western Pomerania

 

In the course of the general renovation of the Schwerin Castle, the former ballroom has been redesigned and transformed into a functional plenary hall for the state parliament within a period of five years. The former ballroom with the adjoining conference, lobby, visitor and press areas have been reinterpreted in a contemporary way and restores the original room proportions of the “Golden Hall”, which was destroyed by fire in 1913. The design concept by Dannheimer & Joos Architects underlines the historical spatial references as well as the original routes and visual axes, resulting in the emergence of a harmonious combination of history and modernity.

The architecture-integrated, three component lighting concept provides a flexible lighting system that can be individually adapted to the respective room usage, creating a functional and emblematic dynamic at the same time.

  

 

forward to PROJECT


 

We use cookies on our website. Some of them are essential for the operation of the site, while others help us to improve this site and the user experience (tracking cookies). You can decide for yourself whether you want to allow cookies or not. Please note that if you reject them, you may not be able to use all the functionalities of the site.