BIKE SQUARE, NOVARTIS CAMPUS, Basel

17 10 novartis campus basel fahrradtiefgarage 01

BIKE SQUARE, NOVARTIS CAMPUS, Basel

BIKE SQUARE, NOVARTIS CAMPUS, Basel

BIKE SQUARE, NOVARTIS CAMPUS, Basel

Architect: Marco Serra Architekt, Basel


Exclusively for bicycles, an underground garage with impressive light was built this summer on the Novartis Campus in Basel.
The extraordinary architectural space was designed by Marco Serra and is bathed in a gentle light via large luminous “wheels” planned by the team from Licht Kunst Licht. The striking graphic gesture of the 16 oversized ring luminaires with a stately diameter of 7m each is the result of a complex custom luminaire development. The concrete’s tolerance represented an especially difficult construction challenge.

forward to PROJECT

 

 

We use cookies on our website. Some of them are essential for the operation of the site, while others help us to improve this site and the user experience (tracking cookies). You can decide for yourself whether you want to allow cookies or not. Please note that if you reject them, you may not be able to use all the functionalities of the site.